sâmbătă, 13 martie 2010

Intre vis si realitateDe cateva zile,sunt prinsa intr`o stare de visare.Mi`am cufundat nasul in carti,sperand sa ma desprind de realitate,fapt care mi`a reusit in cele din urma.Incerc din rasputeri sa ma uit dincolo de acele pagini tiparite,sa vad,sa simt cu adevarat acele trairi,sa intru in pielea personajului.

De multe ori ,simt ca ma cutremura un intens deja`vu.Experiente traite intr`un alt timp,locuri vazute inca odata,lucruri stiute fara voia mea,sunt toate dovezi ale unei vieti anterioare.Mereu am avut o oarecare indoiala si nu tind a crede in paranormal.M`am axat pe teoriile stiintei,pe dovezi reale.Din acest considerent a rezultat "credinta" infidela in Dumnezeu.Totusi,e o latura a mea care incearca sa gaseasca raspunsuri,dincolo de stiinta care nu e inca atat de evoluata pentru a`mi satisface setea de cunoastere.

Uneori,in viata t`i se intampla lucruri inexplicabile si incerci sa le descifrezi,apeland la orice resurse posibile.In cazul meu,nu pot spune ca am avut parte de experiente ciudate sau iesite din comun,ci doar acest sentiment care ma pandeste de`a lungul timpului,acest deja`vu - iar aici nu ma refer la amintiri sau trairi apuse din viata mea.

Sunt anumite locuri care le`am visat,fara sa le fi vazut vreodata,iar atunci cand drumul vietii m`a dus acolo ,stiam ca nu le vazusem niciodata ,decat in visurile copilariei.Sunt acele sunete clasice,care imi vibreaza inima ori de cate ori le aud.Sunt acele rochii ,coafuri si palarii de epoca,pe care mereu le`am considerat normale si potrivite mie.Stiam cu siguranta, ca intr`un alt timp, eu insami fluturam rochia imensa, din voaluri de dantela,printr`o gradina de o frumusete extraordinara,al unui palat ce domina maret asupra ei.Sunt acele tablouri si portrete ale conteselor si damelor de companie,de care nu`mi pot dezlipi ochii.

Zana sau nu,ducesa sau nu, niciodata nu voi stii.Un lucru insa e cert...aceste clipe de incertudine ma vor bantui,fara a`mi afecta viata si mereu imi vor trezi intrebari fara raspunsuri.Deocamdata raman la ce sunt.Raman eu!

4 comentarii:

 1. Ti-am adaugat link-ul si bannerul. O zi placuta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Gata te-am adaugat in blogroll. O seara placuta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mersi! :) Imi place blogul tau,si oricum iti lasam linkul acolo.Era doar o amenintare nevinovata!:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Echilibrul dintre curiozitate si instinct se constituie foarte rar , dar atunci când apare , el este esenţial . Arta este rodul direct al acestui fenomen existenţial şi în acest sens reprezinta progresul just şi echilibrat al umanităţii .

  Viata în sine este ... ceva neexplicabil. Oricum ... noi oamenii suntem cu toţii curajoşi , deoarece odată născuţi murim . - Corin -

  RăspundețiȘtergere