Pagini

miercuri, 20 aprilie 2011

Pe o banca


Miroase a flori.Miroase a primavara.

Duminicile sunt lenese,petrecute in parc,pe o banca,cu o carte in mana.Din cand in cand,privirea imi aluneca spre oameni sau spre soare.Cu toate ca incerc sa ma concentrez asupra cuvintelor,imi distrag atentia elementele care compun viata.

Incep a ma gandi la ce a fost,este si ce va fii,cunoscand trecutul,simtind prezentul si anticipand viitorul.Gandurile imi zboara precum norii pe cerul senin,precum petalele ce cad purtate de adierea racoroasa si se astern pe covorul inverzit.Ma cuprinde nostalgia,melancolia blanda...acea astenie de primavara.E prea multa miscare in jur,atentia asupra lecturii am pierdut`o printre randuri.Inchid cartea,scotocesc in geanta dupa pachetul de gume,imi aprind o tigara si stau.Privesc.

De data asta,nu mai pot fugi si trebuie sa ma consolez cu ideea ca nu mereu va fii dupa placerea sau dorinta mea.Da,nu poti fugi de tine,de probleme,de ganduri sau alte lucruri importante pentru ca vor fii intotdeauna cu un pas inaintea ta.Trebuie sa fii tare si sa faci fata situatiei.Poate sunt o lasa,poate n-am puterea necesara,dar mereu incerc sa plec o vreme ,nu foarte indelungata,doar pentru a-mi recapata energia de a gandi mai departe.

Va fi o adevarata provocare pentru mine,un pas important in viata mea si anume sa devin matur,un om responsabil.Timpul trece,iar prin asta se intelege tot.Nu ma voi detasa de realitate,dimpotriva,voi incerca sa ma integrez, cu toate ca nu e usor.Imi fac planuri marete,idealiste si totodata ma abtin sa prevad viitorul.Oricum,cu siguranta vor urma alte escapade pline de aventura,dar nu foarte curand.Da,imi place sa plec,imi place sa calatoresc,sa uit de lume o perioada,dar asta nu e realitate.

Deschid din nou cartea,citesc primul pasaj si ma las in voia lecturii,ignorand esenta.Astept vara.

6 comentarii:

  1. Da...si eu astept vara la fel ca si tine :D.Si apropo esti foarte talentata la scris

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine nu iubeste vara(nebunia) ? Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Fain domnsisoara, superb

    RăspundețiȘtergere
  4. Se mai intampla. Stai linistita ca timpul este deseori cel mai bun prieten al nostru. Si eu astept vara, ca toata lumea. Toate cele bune si salutare !

    RăspundețiȘtergere
  5. @Rappa_ru' Asa este,ai dreptate.Timpul le rezolva pe toate,dar orice solutie are si o consecinta :) Multumesc.Numai bine si tie:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos si foarte realist.
    "Un pas important in viata mea si anume sa devin matur,un om responsabil."- deja ai inceput sa te maturizezi, spunand aceasta fraza

    RăspundețiȘtergere