Pagini

marți, 15 decembrie 2009

Fluturi de zapada

E frig.Ma uit pe fereastra si vad cum zboara primii fluturi de zapada.Cobor grabita sa admir minunea.Mii de fluturasi stralucitori plutesc incet in aerul intepator.

Vantul le poarta prin adieri racoroase ,le rasfira peste tot ,nepasator ,se joaca cu ele,nu ii pasa.Soarele le da viata prin culoare,o stralucire orbitoare,un alb imaculat, cu stropi de sclipici ici colo.Prin razele acestuia, formeaza esarfe de cristal,cu picaturi de culoare,plutind in vazduhul sur,pana la apus,cand se dizolva neobservate.

Nu le pasa fluturilor de zapada de unde au venit,unde vor ajunge...Vor doar sa zboare impreuna,sa coloreze in alb si sa imbrace crengile copacilor,demult dezgolite de vremea necrutatoare.

Se joaca si danseaza prin parul meu,imi umezesc buzele si obrajii.Vantul le roteste in jurul meu,nu le da pacea sa pluteasca in voia sortii.E un dans simbolic,un ritual in armonie.
Le prind in maini si incerc sa le descopar frumusetea, dar dispar odata ce simt caldura trupului.Atat de efemere,atat de gingase,incat e imposibil sa le atingi.

Au trecut ore,dar fluturii nu se satura de haioasa joaca in zadar.Doar observ cum totul in jurul meu capata alta forma si culoare.Fluturi de zapada aici ,acolo..peste tot.Jocul abia a inceput.Ninge!



3 comentarii:

  1. mersi:)
    spor si tie!
    Sarbatori Fericite!:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt extrem de fericita ca a venit iarna, ca a nins. Poate si pentru ca sunt nascuta in acest anotimp(pe 30 decembrie implinesc 22 de ani). M-am bucurat ca un copil de primii fulgi de nea, chiar daca eram in pantofi cu toc atunci cand a inceput sa ninga:)). Cu cat citesc mai multe pe blogul tau, cu atat imi dau seama ca avem multe in comun...Pup

    RăspundețiȘtergere